Lama dah tak update resipi lauk-lauk ni. Haritu anak-anak sibuk nak mkn salmon. Buat-buat sedap pulak makan. Senang je resipinya. Hehe
Resipi :
Bahan-bahan :
Ikan salmon
1 sdb minyak / mentega
secubit garam
secubit ada hitam
Bahan2 White Sos :
2 sdb mentega
1/2 biji bwg besar (dicincang)
1 sdb tepung gandum
1 cwn susu segar
secubit garam
secubit ada hitam
Cara-cara penyediaan :
1. Sediakan sos putih. Panaskan mentega. Goreng bwg hingga layu.
2. Masukkan tepung gandum, kacau rata.
3. Masukkan susu segar, garam dan lada hitam.
4. Kacau dan masak sehingga mendidih. Matikan api dan ketepikan.
5. Ikan diperapa bersama garam dn ada hitam.
6. Grill ikan dgn minyak/mentga sehingga masak.
7. Hidangkan.
SIAP :) Selamat mencuba.
No comments :
Post a Comment