Followers

A recipe has no soul. You as the cook must bring soul to the recipe - Thomas Keller

Tuesday 3 April 2012

Popia Goreng Bercili

Dah lama tak buat popia goreng. Haih terliur kan? Yummy Yummy :)


Resipi :

kulit popia 
untuk intinya 
sengkuang 
timun 
carrot .
@ apa2 saja yg di suka ambil sekeping kulit popia n bubuh intinya.balut mcm biasa.
untuk lekatkan kulit popia tu...bubuh sdkt tpg gndum yg dicampur sdkt air.sbagai gamnya la...
pastu bole la di goreng..
utknya sambal atau cilinya.....
tumis cili kering, bwg besar n sdkt bwg putih yg telah di kisar
tumis hgga masak hgga naik bau..masukkan gula n garam secukup rasa.
pastu popia yg telah siap di goreng tadi di gaul dgn cili ni...
utk lbh sedap boleh la di tabur dgn kacang n bawang goreng....

Cubalah. Sedap untuk minum petang :)

2 comments :

  1. kak sy amik resepinya yer..terliurr sgt2 nie..ha haaa

    ReplyDelete
  2. ok.....klau nk pekat lg kuah tu zila bole campur ngn sos cili..

    ReplyDelete