Followers

A recipe has no soul. You as the cook must bring soul to the recipe - Thomas Keller

Sunday 12 February 2012

Dim Sum


Tekak hari ni terasa nak makan masakan cina. Buka peti sejuk bahan yang ada hanya kulit dim sum. Maka terhasillah dim sum yang berintikan tuna. Ternampak pula sosej & crab stick. Lalu saya gaulkan sekali semuanya. Anak saya kata sedap juga.


Dim sum tuna

Resepi:

1 bungkus kulit dim sum yang boleh dibeli di pasar raya
1 tin tuna
5 batang sosej
5 batang crab stick merah
Garam secukup rasa
*** masukkan inti lain pun boleh. Ikut citarasa masing2

Cara membuatnya

Kisarkan semua bahan di atas hingga hancur
Ambil sedikit dan masukkan ke dalam kulit dim sum tadi. Bunjutkan saja
Kemudian kukus hingga masak.
Kemudian hidangkan

Senang aje.........


No comments :

Post a Comment